Cursus voeding en hersenveroudering
Deze cursus gaat in op de laatste wetenschappelijke ontdekkingen rondom leefstijlfactor en (met een zwaartepunt op voeding), om hersengezondheid, bij het ouder worden, te bevorderen. Vanuit verschillende perspectieven en kennisinstellingen wordt dit boeiende thema benaderd. Van epidemiologie en diëtetiek tot nutritionele neurowetenschap, om te verkennen hoe (nutritionele) biomakers, dieetstrategie, leefstijlinterventies, darm-hersensignalering allemaal bijdragen aan hersenveroudering, maar ook het voorkomen -of- vertragen van (het krijgen) van dementie. Ook gaan we dieper in op de ziekte van Parkinson. Krijg waardevolle en toepasbare inzichten van experts in het werkveld, zoals gerespecteerde onderzoekers, docenten, en diëtist-onderzoekers. Zij delen baanbrekend onderzoek en praktische strategieën, gericht op het behouden van cognitieve functies bij het ouder worden.
Doelgroep
Deze cursus is interessant voor iedereen die op zoek is naar de laatste wetenschappelijke kennis rondom voeding & hersengezondheid. Zoals medische professionals (psychologie/neurologie), geriaters, klinische onderzoekers, apothekers, managers uit het gezondheidsbedrijfsleven (food, pharma, supplementen), gezondheidszorg beleidsmakers, maar ook voedingswetenschappers, diëtisten en professionals in de ouderenzorg.
Kosten
Normaal tarief: €495 PhD tarief: €249 (beperkt aantal plaatsen) kortingstarief van €395 voor:
• Diëtisten en verpleegkundigen & verpleegkundig specialisten
• Alle instituten/universiteiten van alle sprekers
• Leden van Health Valley
• Graag organisatie duidelijk vermelden bij de aanmelding. Er is max 1 soort korting geldig.